De Boer heeft nu wél plaats voor Ajax-talent: 'De trainer zei dat ik mee ga'

De Boer heeft nu wél plaats voor Ajax-talent: 'De trainer zei dat ik mee ga'

24-11-2015 07:38
2

Ajax gaat met de achttienjarige Donny van de Beek naar Schotland voor het Europa League-duel met Celtic. De talentvolle middenvelder zit in tegenstelling tot afgelopen weekend wél bij de selectie. 

Van de Beek werd maandag na zestig minuten naar de kant gehaald bij Jong Ajax, dat op bezoek ging bij Jong PSV (3-3). "Ik werd eruit gehaald en toen zei de trainer (Andries Ulderink, red.) dat ik maar zestig minuten mocht spelen. We hadden net een goal tegen gekregen, dus daar baalde ik enorm van. Maar toen zei hij dat ik mee mocht met Ajax 1. Dat is natuurlijk leuk", zegt Van de Beek tegen Ajax TV.

Van de Beek kijkt uit naar de reis naar Glasgow. "Het is allemaal nieuw voor me. Ik zie wel wat erop me af komt. Ik heb er heel veel zin in. Dit is altijd een droom voor mij geweest. Ajax speelt tegen een fantastische tegenstander en ik hoop dat ik misschien minuten mag maken. Of daar kans op is, is lastig te zeggen. Dat is aan Frank de Boer. Het is in ieder geval mooi dat ik erbij zit."

Zijn trainer bij Jong Ajax, Ulderink, vindt zijn plek in de wedstrijdselectie terecht. "Donny is de laatste twee maanden beter gaan spelen, veel volwassener. In de omschakeling in het verdedigende werk heeft hij goede stappen gezet. Het is een mooie constatering en mooi voor Ajax. Ik denk dat Donny er klaar voor is om aan de deur te rammelen", aldus Ulderink.

In aanloop naar het duel met Celtic kent Ajax problemen op het middenveld. Thulani Serero, Daley Sinkgraven en Riechedly Bazoer kampen met blessures.