Barazite imiteert Kazim-Richards: Leren het teambelang voorop te stellen

Barazite imiteert Kazim-Richards: "Leren het teambelang voorop te stellen"

06-12-2015 07:21

FC Utrecht boekte zaterdagavond haar tweede uitzege van dit seizoen. Op bezoek bij De Graafschap werd met 0-1 gewonnen dankzij een treffer van Rico Strieder. De score had groter uit kunnen vallen als Nacer Barazite zijn vizier op scherp had staan.

"Dat was jammer", concludeert trainer Erik ten Hag in gesprek met de NOS. "Barazite bespeelde een uitstekende wedstrijd. Jammer dat hij niet gewoon twee goals maakt." Toen Utrecht met tien man kwam te staan werd Barazite, die vorige week tegen Heracles twee keer scoorde, naar de kant gehaald.

In woord en gebaar maakte de aanvaller duidelijk dat hij het er niet mee eens was. Geschop tegen alles wat hem in de weg lag (iets wat Kazim-Richards een poos geleden ook deed toen hij bij Feyenoord werd gewisseld) en hij weigerde Ten Hag een hand te geven. "Zijn lichaamstaal sprak boekdelen. Hij moet het teambelang vooropstellen. Hij maakt stappen, maar als we echt door willen groeien dan moeten sommigen echt volwassener worden."

Volgende week staat voor FC Utrecht het duel met koploper Ajax op de rol. "We zijn er klaar voor", zegt Ten Hag. "Maar een club als FC Utrecht is altijd klaar voor Ajax."