Twente neemt veelbesproken Ziyech aanvoerdersband af na interview

Twente neemt veelbesproken Ziyech aanvoerdersband af na interview

04-01-2016 16:26
22

FC Twente heeft Hakim Ziyech zijn aanvoerdersband afgepakt naar aanleiding van een negatief interview in de Volkskrant. Felipe Gutierrez is de nieuwe aanvoerder. Hij werd voorgedragen door de spelersraad.

"Ik heb besloten om Hakim het aanvoerderschap van FC Twente te ontnemen naar aanleiding van het interview dat hij zaterdag in de Volkskrant heeft gegeven. Met zijn kritiek op alles en iedereen binnen FC Twente is hij een stap te ver gegaan. Laat dit een signaal zijn", zegt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Als groep moeten we een geheel vormen, met maar één doel en dat is degradatie ontlopen. Daarvoor is een positieve bijdrage van iedereen gewenst. De aanzet van de herstart is deze week begonnen op het trainingskamp, waarbij iedereen er van doordrongen moet zijn dat we alleen maar als team succes kunnen bereiken. In overleg met de spelersraad is Felipe Gutierrez tot de nieuwe aanvoerder benoemd en zijn Kamohelo Mokotjo, Nick Marsman, Bruno Uvini en Robbert Schilder de co-captains."

Lees ook: Ziyech keihard over beleid Twente: "Het is nog veel slechter geworden"