PSV houdt rekening met vertrek De Jong: 'Is altijd de insteek geweest'

PSV houdt rekening met vertrek De Jong: 'Is altijd de insteek geweest'

06-01-2016 07:14
19

De kans dat Luuk de Jong komende zomer bij PSV vertrekt, is behoorlijk. Dat valt althans op te maken uit de woorden van technisch manager Marcel Brands, die De Jong anderhalf jaar geleden naar Eindhoven haalde.

"De insteek is altijd geweest om hem hier twee jaar te hebben, met eventueel een maximum van drie", aldus Brands in het Algemeen Dagblad. "In die periode willen we met elkaar zoveel mogelijk winnen en Luuk terugbrengen naar een niveau dat hij opnieuw de stap kan maken naar het buitenland."

"Of het EK missen op de transfermarkt nadelig zal uitpakken voor De Jong? Ik denk dat dat wel meevalt", aldus Brands. "Belangrijk wordt volgens mij vooral dat hij straks zélf kiest voor een club die bij hem past. Eén die met drie spitsen speelt, want zó moet je Luuk benutten. Ik denk nog altijd dat hem dat is opgebroken bij Gladbach en Newcastle, dat hij daar nooit optimaal is benut. Als Bas Dost kan scoren bij een goede club in de Bundesliga, kan Luuk het ook. Ik vind hem beter en completer."

Trainer Phillip Cocu zag zijn spits in de eerste seizoenshelft al veertien keer scoren. "En dat hadden er ook twintig kunnen zijn", denkt Cocu. "Hij is een specialist met de kop en we slagen er steeds beter in hem ook zo te bedienen. Dat valt op bij scouts, net als het feit dat hij ze ook maakt in de Champions League."