'Suarez in de problemen: fikse schorsing dreigt na opwachten en opstoken'

7 januari om 07:43

Een fikse schorsing dreigt voor Luis Suarez. De aanvaller van FC Barcelona zou een opstootje hebben veroorzaakt in de catacomben van Espanyol, na de 4-1 zege van Barça in de Copa del Rey, woensdagavond.

Scheidsrechter Juan Martinez Munera heeft een rapport opgemaakt van de wedstrijd en heeft daarin ook de incidenten rond Suarez meegenomen, zo melden Spaanse media. 'Eenmaal in de tunnel wachtte Luis Suarez, de nummer 9 van Barcelona, de Espanyol-spelers op. Op het moment dat zij de trap opkwamen, schreeuwde hij verschillende dingen naar hen', zou in het rapport staan.

'Suarez zei: Ik was aan het wachten op jou, kom dan. Je bent helemaal niks waard. Het zorgde voor een confrontatie tussen spelers van beide clubs. De aanwezige beveiligers moesten in actie komen, evenals de trainers van beide teams.' Munera, de arbiter die alles vastlegde, moest in het duel ook tweemaal een rode kaart uitdelen. Eén voor Pape Diop. 'Hij werd weggezonden nadat hij naar een tegenstander schreeuwde: Ik schijt op je hoerenmoeder.'