Nederlandse amateurs opgepakt op Kreta

Tripje Nederlandse voetballers loopt uit de hand: Griekse politie grijpt in

10 juni om 13:05
Laatste update: 10 juni om 13:07

Een reis van het zesde elftal van Merefeldia Nederweert liep deze week uit de hand. Zestien reizigers werden na een vlucht vanuit Eindhoven naar Kreta uit het vliegtuig gehaald door de Griekse politie, zo meldt De Limburger. Volgens Nederweert24 gaat om acht spelers van Merefeldia.

Dit seizoen werd het zesde elftal van Merefeldia kampioen in hun eigen competitie. De 24 leden van het team organiseerden vervolgens zelf, zonder betrokkenheid van de club, een reis naar Kreta. De vlucht vanuit Eindhoven naar Griekenland verliep echter chaotisch.

Clubvoorzitter Jan van Nierop van Merefeldia bevestigt aan De Telegraaf dat er veel alcohol in het spel was. "Voor vertrek in Nederweert werd er al veel alcohol gedronken, heb ik begrepen. En in Eindhoven op het vliegveld is dat doorgegaan", zegt Van Nierop, die niet kan bevestigen dat er sprake was van agressie aan boord. "Het enige dat ik weet, is dat de acht personen die het vliegverbod hebben gekregen nu moeten proberen maandag terug te keren naar Nederland met een Duitse luchtvaartmaatschappij."

Nederweert24 sprak met enkele spelers van het team van Merefeldia. "Er zijn acht dronken jongens die mee moesten met de douane. Die hebben een waarschuwing gekregen. Ze waren na een kwartier weer bij de rest van de groep. Er is geen sprake geweest van agressie en het verhaal over het vliegverbod klopt ook niet", aldus het team in een reactie.