Min dolblij en vol vertrouwen over stap naar Utrecht

Nieuwe spits dolblij met stap naar Utrecht: 'Ze volgden mij bij de amateurs al'

1 juni om 11:46

FC Utrecht maakte vrijdag uit het niets de komst van David Min van RKC Waalwijk officieel. De spits moet de vervanger van Isac Lidberg worden in de Domstad en hij begint vol zelfvertrouwen aan dit nieuwe avontuur.

"Een hele mooie stap in alle opzichten", luidt de eerste reactie van een dolgelukkige Min. "FC Utrecht kan mij een mooi platform bieden, met een mooi stadion en mooie supporters. Ik hoop dat ik ze goals kan bieden en andere dingen die van een spits gevraagd worden."

Min sprak met zijn familie en vrienden over de stap, maar ook met een aantal spelers van RKC. Het feit dat Utrecht al langer interesse in hem had, trok hem over de streep. "Ik heb over deze stap met teamgenoten ook gesproken. Over hun ervaringen en wat ze van de club vinden. Eigenlijk alles was positief. Utrecht heeft alle stappen gevolgd, vanaf de amateurs tot mijn jaar bij Telstar en gelukkig heb ik het dit seizoen ook in de Eredivisie kunnen laten zien."

De 24-jarige Min is in ieder geval vol zelfvertrouwen en weet wat hij Utrecht kan bieden. "Ik zie mezelf als een multifunctionele spits. Ik denk dat ik alles wel goed kan. In de diepte ben ik sterk, maar ik kan ook goed in de bal spelen. Technisch ben ik ook sterk, dus ik denk dat ik wel veel dingen kan in de spits. Utrecht is een team met hoge intensiteit en veel werken en daar houd ik wel van."