FC Utrecht strikt Min

Verrassende transfer: FC Utrecht versterkt zich met doelpuntenmachine van RKC

31 mei om 18:31
Laatste update: 31 mei om 18:46

FC Utrecht heeft zich versterk met David Min. De Domstedelingen nemen de 24-jarige spits over van RKC Waalwijk. Min, die de laatste weken van het seizoen enorm op dreef was, heeft bij Utrecht zijn handtekening gezet onder een contract voor vier jaar. 

Min moet in Utrecht gaan concurreren met Sam Lammers, of met zijn eventuele vervanger. Isac Lidberg zal Min niet voor zich dulden, want hij lijkt op weg naar de uitgang. Min zal zijn positie dus over gaan nemen. 

De lange spits begon zijn loopbaan bij RKC, en kwam in het seizoen 2022/23 zeven keer uit voor Telstar, dat hem destijds huurde. In de loop van afgelopen seizoen speelde hij Michiel Kramer uit de basis. Uiteindelijk speelde Min een hele grote rol spelen in de directe handhaving van de Waalwijkers. Na de winter maakte hij maar liefst negen doelpunten. 

Tegen Heracles Almelo (0-5) was hij zelfs goed voor een hattrick, terwijl hij ook twee keer scoorde tegen AZ. "Recent hebben Ron Jans en ik goede gesprekken met hem gevoerd. We denken dat hij met zijn intensiteit goed bij onze speelstijl past. Verder heeft hij een goede lengte, heeft hij snelheid én aangetoond over scorend vermogen te beschikken. We zien de potentie en denken dat hij bij FC Utrecht verder kan groeien. Die ruimte gaat hij hier de komende jaren krijgen", aldus Jordy Zuidam, technisch directeur van Utrecht. 

Min is alweer de vierde zomeraanwinst van Utrecht. Eerde versterkte de club van trainer Jans zich ook al met Siebe Horemans (Excelsior), Matisse Didden (Roda JC) en Alonzo Engwanda (Anderlecht). 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!