PSV-directeur Stewart lyrisch over Tillman

Stewart lyrisch over PSV-aankoop: 'Wat hij kan, wat hij ziet... Waanzinnig talent'

10 juni om 13:45

PSV-directeur Earnest Stewart wrijft zich in de handen met het definitief vastleggen van Malik Tillman. Hij zag de 22-jarige spelmaker zowel binnen als buiten de lijnen een grote ontwikkeling doormaken bij de landskampioen.

Tillman kwam vorige zomer op huurbasis over van Bayern München. Hij speelde 39 officiële duels voor PSV, waarin hij negen keer scoorde en vijftien assists gaf. In gesprek met het clubkanaal steekt Stewart de loftrompet over de Amerikaanse international.

"Als je Malik ziet, de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt als speler, maar ook als mens. Ik kende Malik natuurlijk al wat eerder vanuit het Amerikaans elftal. Het is een hele stille jongen. In het begin van het seizoen moest je de woorden er proberen uit te trekken en inmiddels doet hij interviews. Hij heeft zich als mens ontwikkeld en dat zie je dan ook weer terug op het veld", aldus Stewart.

Tillman veroverde langzaam maar zeker zijn plekje in het elftal van Peter Bosz. "Ik vind het een waanzinnig talent. Wat hij kan, wat hij ziet, ook nog scorend vermogen en de creativiteit", somt de technisch directeur op. "En wat niet vaak opvalt, maar het aantal ballen dat hij herovert op het veld, is echt ongekend als aanvallende speler. Malik is echt een groot talent, waarmee we ontzettend blij zijn dat hij nog langer bij PSV blijft."

PSV kwam met Bayern een koopoptie van twaalf miljoen euro overeen. De Duitse topclub beschikt wel over een terugkooprecht van 35 miljoen euro, maar kan daar volgens het Eindhovens Dagblad pas over twee jaar gebruik van maken.