'Real bedingt terugkoopclausule en winstpercentage op vlammende Özil'

'Real bedingt terugkoopclausule en winstpercentage op vlammende Özil'

25-01-2016 08:13

Real Madrid kan Mesut Özil terugkopen van Arsenal, zo staat in documenten die Football Leaks heeft bemachtigd. De Duitse aanvallende middenvelder stapte in 2013 over van Real naar The Gunners en kostte toen 44 miljoen euro, exclusief een mogelijke bonus van zes miljoen euro.

In totaal kan de transfersom van Özil oplopen tot vijftig miljoen euro. Per seizoen dat Arsenal zich, met Özil in de selectie, kwalificeert voor de Champions Leeague krijgt Real één miljoen. Dit geldt voor een periode van zes jaar. Het meest interessante gedeelte in het contract tussen de clubs moet nog komen, want Real heeft een terugkoopoptie opgenomen in de deal.

Wedden

Meer odds

Door de terugkoopclausule heeft Real een eerste optie op de Duitse spelmaker, als Arsenal besluit hem aan een Spaanse club te verkopen. Real heeft dan 48 uur om het bod te evenaren, anders kan Arsenal Özil aan elke andere club verkopen. De Engelse media vragen zich af hoe een dergelijke clausule wordt behandeld in het kader van de transferban van Real. Overigens moet Arsenal bij een verkoop van Özil ook 33% van de winst - het bedrag boven vijftig miljoen - afstaan aan Real.