Update: Van Veen loopt al vooruit op akkoord met volksclub uit Eredivisie

Update: Van Veen loopt al vooruit op akkoord met volksclub uit Eredivisie

31-01-2016 12:24
9

SC Cambuur heeft de gewenste opvolger voor Bartholomew Ogbeche binnen. Kevin van Veen maakt het seizoen af in Leeuwarden, meldt FOX Sports zondag.

De 24-jarige spits wordt gehuurd van League One-club Scunthorpe United. Vrijdag meldde FOX Sports al de verregaande interesse van de Leeuwarders in Van Veen, maar FC Twente en Roda JC leken een overgang te kunnen dwarsbomen. Ook uit Engeland was er belangstelling. Cambuur nam eerder deze week Rai Vloet al tijdelijk over van PSV, waardoor de vacature die ontstond door het vertrek van Ogbeche naar Willem II is ingevuld.

Van Veen speelt sinds januari 2015 voor Scunthorpe. De Britten namen hem destijds over van FC Oss. Daar scoorde de goalgetter in de eerste seizoenshelft van de jaargang 2014/2015 aan de lopende band. Van Veen liet onlangs al blijken dat hij open staat voor een vertrek. De trainer van Scunthorpe gebruikt hem naar zijn mening te vaak als buitenspeler.

Van Veen bleef zaterdag in verband met het akkoord tussen beide clubs al aan de kant bij Scunthorpe United, in het met 1-2 gewonnen duel bij Coventry City. Hij heeft nog een contract tot medio 2018 in Engeland.

Update 12:24 uur
Van Veen loopt al vooruit op zijn transfer naar de Eredivisie, want de clubs hebben een deal nog niet bevestigd. "Cambuur is een echte volksclub en ze spelen in de Eredivisie, een mooie stap", zegt Van Veen tegenover het Brabants Dagblad. Cambuur gaat hem tot het einde van het seizoen huren.