'PSV maakt afspraak met Chelsea en mag elk bod op Van Ginkel evenaren'

'PSV maakt afspraak met Chelsea en mag elk bod op Van Ginkel evenaren'

02-02-2016 06:15
21

De meest verrassende transfer van deadlineday was ongetwijfeld die van Marco van Ginkel naar PSV. De Eindhovense club heeft geen optie tot koop bedongen, maar heeft komende zomer wel een ander voordeel als er geboden wordt op de speler.

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV een zogeheten 'eerste recht-optie' bedongen. Dat houdt in dat als er door een andere club bijvoorbeeld zes miljoen op Van Ginkel geboden wordt, PSV voorrang krijgt als het eveneens zes miljoen biedt. Die vlieger gaat voor alle bedragen op. Uiteraard moet Van Ginkel in dat geval ook openstaan voor een definitieve overstap naar PSV.

Wedden

Meer odds

Het contract van Van Ginkel bij Chelsea loopt nog tot medio 2018 door. De voormalig Vitessenaar zei bij zijn presentatie in Eindhoven nog steeds te dromen van doorbreken in het eerste elftal van The Blues. PSV is na AC Milan en Stoke City de derde club aan wie hij verhuurd wordt. Sinds hij in de zomer van 2013 bij Vitesse vertrok kwam hij – mede door een zware knieblessure – in totaal slechts tot 34 officiële wedstrijden voor Chelsea, AC Milan en Stoke.