Groenendijk witheet: 'Hij zei: 'Prima Ron, we geven gewoon een vrije trap''

Groenendijk witheet: 'Hij zei: 'Prima Ron, we geven gewoon een vrije trap''

06-03-2016 18:23
11

Een curieus moment, zondag in de tweede helft van de competitiewedstrijd tussen AZ en Excelsior. Tom van Weert scoorde voor de Kralingers, maar na uitvoerig overleg werd de treffer afgekeurd. Fons Groenendijk is woest.

De gelijkmaker van Van Weert in de 63e minuut werd in tweede instantie afgekeurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Volgens de officiële lezing vanwege buitenspel, maar dat was het niet. "Ik zag het gelijk al", foetert Groenendijk na afloop tegen FOX Sports.

De trainer vindt dat hij reden tot klagen heeft. "Het probleem is dat de arbitrage – de grensrechter én de scheidsrechter - een doelpunt toekent. Dan is het voor mij onbegrijpelijk dat de bal op de middenstip ligt, maar dat het doelpunt alsnog wordt afgekeurd. Dat is cruciaal."

"De vierde man speelde vandaag bij AZ. Dat was Ron Vlaar. Normaal staat de vierde man naast me, maar nu stond hij op het veld. Vlaar ging namelijk eventjes vertellen dat de goal afgekeurd moest worden. Dan wordt hij ook afgekeurd", vervolgt de woedende Groenendijk. "Hij vond het buitenspel. Nou, de grensrechter zei: Dat is prima Ron, we geven gewoon een vrije trap. Ongelooflijk dat zoiets kan gebeuren op dit niveau."