'NEC-tweetal én boezemvriend kunnen in kielzog van Faber naar Groningen'

'NEC-tweetal én boezemvriend kunnen in kielzog van Faber naar Groningen'

07-03-2016 14:04
20

NEC is na het aanstaande vertrek van Ernest Faber in de zomer nog niet af van FC Groningen. De noorderlingen hebben belangstelling voor twee spelers én de techniektrainer van de Nijmegenaren.

Rens van Eijden en Lucas Woudenberg worden in de gaten gehouden door Groningen, meldt de Gelderlander maandag. Van Eijden (28) weigert zijn aflopende contract te verlengen en is in de zomer dus transfervrij. NEC huurt Woudenberg (21) dit seizoen van Feyenoord, zonder optie tot koop.

Groningen zou eerder op de maandag een akkoord hebben bereikt met NEC over een transfer van Faber, waarmee ongeveer 200.000 euro gemoeid is. Daar blijft het dus niet bij, want naast de twee genoemde spelers is ook Jefta Bresser in beeld bij de actieve Groningers.

De huidige techniektrainer van NEC vormt een twee-eenheid met Faber, die hem aan het begin van dit seizoen naar Nijmegen haalde. Bresser heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zijn lot is verbonden aan Faber. De hoofdcoach hoopt zijn boezemvriend als assistent aan de technische staf van Groningen toe te voegen.