Update: 'Heerenveen en Langeler trekken stekker uit overleg'

Update: 'Heerenveen en Langeler trekken stekker uit overleg'

10-03-2016 07:11
10

De overstap van PSV's hoofd jeugdopleiding Art Langeler naar sc Heerenveen lijkt een kwestie van tijd. FOX Sports meldt dat alleen de laatste plooien nog gladgestreken moeten worden. Langeler wordt dan in Friesland de opvolger van interim-trainer Foppe de Haan.

De geruchten deden al een tijdje de ronde. Zo zouden er al gesprekken zijn geweest tussen Langeler en Heerenveen, zonder dat daar een akkoord uit kwam. Nu lijkt het er dan toch van te komen. Opnieuw is er contact tussen Langeler en Heerenveen en een akkoord is volgens FOX nabij. 

Toch zitten er nog wel wat haken en ogen aan het verhaal. Zo moet Heerenveen een afkoopsom betalen voor het hoofd jeugdopleiding van PSV, aangezien hij nog tot 2017 onder contract staat in Eindhoven. Zowel Langeler als Hans Vonk, technisch directeur van Heerenveen, willen niet reageren op het nieuws.

Langeler reageerde vorige maand in gesprek met PSV TV op de geruchten. "Soms lijkt het net alsof ik er alles aan doe om weg te komen bij PSV. Niet aan de orde. Ik ben blij met de aandacht die er is. Het is fijn als een club je graag wil hebben als trainer, maar hoe en op welke manier dat een vervolg krijgt, dat weet ik niet. Dat is niet aan mij. Dat is het eigenlijk."

Update 7.11
Ineens is een akkoord tussen sc Heerenveen en Art Langeler ver weg. Beide partijen zijn al een tijdlang met elkaar in gesprek, maar volgens het Algemeen Dagblad is de stekker uit het overleg getrokken. Zowel de club als Langeler wil dit niet officieel bevestigen. De PSV-opleider zou hierdoor niet langer topkandidaat meer zijn voor hoofdtrainer van Heerenveen.