'Belangrijke functie bij Nederlands elftal lonkt weer voor ex-bondscoach Van Gaal'

'Belangrijke functie bij Nederlands elftal lonkt weer voor ex-bondscoach Van Gaal'

24-03-2016 07:05
5

De KNVB gaat concreet op zoek naar een technisch directeur. De bond is nog niet helemaal overtuigd van de noodzaak, maar gaat wel een profielschets maken voor de functie, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Met name de raad van commissarissen dringt aan op het vinden van een technische man die aankomende zomer kan beginnen. Louis van Gaal wordt genoemd als ideale kandidaat. 'De naam van Louis van Gaal valt als iemand bij wie zeker zal worden gepolst of hij interesse heeft. Van Gaal zou voor de KNVB een directeur zijn uit de topcategorie', schrijft de krant.

Momenteel gaat Bert van Oostveen over de beleidszaken rond Oranje. Met de komst van Van Gaal zou dat voorgoed verleden tijd kunnen zijn. Als er geen directeur uit de buitencategorie wordt gevonden, lijkt de noodzaak van een 'td' minder groot. Van Oostveen in het najaar: "Ik bedoelde dat we niets hebben aan iemand die alleen op maandag met bondscoach Blind gaat koffie drinken en dinsdag aanschuift bij Fred Grim, de coach van Jong Oranje. Dan is de week snel voorbij." Ook moet blijken of er genoeg budget voor handen is bij de KNVB voor een 'td' met breed takenpakket.