'Ajax heeft transfersom voor Haller in gedachten, Utrecht verlangt veel meer'

'Ajax heeft transfersom voor Haller in gedachten, Utrecht verlangt veel meer'

31-03-2016 07:05
73

Sebastien Haller staat in de belangstelling van Ajax. Maar de Amsterdammers willen niet meer dan vijf miljoen euro uitgeven voor de aanvaller uit Frankrijk. Daarmee bezorgt Ajax zijn club FC Utrecht mogelijk kopzorgen.

Haller vertrekt aankomende zomer vrijwel zeker en Utrecht wil een bedrag van minimaal acht miljoen voor hem vangen. Ajax wil daar niet aan meewerken. Volgens het Algemeen Dagblad is Ajax optie nummer 1 van Haller, die een 'sportieve keuze zal maken', en Utrecht is daar om meerdere redenen niet geheel blij mee.

In de eerste plaats vanwege het feit dat buitenlandse clubs meer geld voorhanden hebben voor een dergelijke transfer en in de tweede plaats omdat het om een transfer naar Ajax gaat. Dat ligt gevoelig in Utrecht. Ook in Duitsland, Engeland en Frankrijk zou Haller begeerd worden. Hij wees in een eerder stadium Norwich City af.

De krant denkt echter dat Haller zijn keuze - voor Ajax - al heeft gemaakt. Ajax heeft gezegd dat hij één van de kandidaten is, als we de krant mogen geloven. Utrecht wil Ajax nog niet de deur wijzen, omdat de interesse van andere clubs nog niet concreet is. Het is wel duidelijk dat Utrecht probeert een miljoenentransfer af te dwingen, gezien de financiële tekorten in de voorbije jaren.