Hartewens van Van Gaal gedeeld: 'Hij wil hoofd opleiding bij Ajax worden'

Hartewens van Van Gaal gedeeld: 'Hij wil hoofd opleiding bij Ajax worden'

11-04-2016 07:27
9

De KNVB wil graag een ervaren technisch directeur aanstellen. Daarvoor was Louis van Gaal in beeld, maar de manager van Manchester United sloeg de aanbieding af. Co Adriaanse is misschien ook wel kandidaat. Hij koppelt Van Gaal aan Ajax.

Van Gaal wordt in ieder geval geen 'td' van de KNVB. "Logisch. Hij heeft nog een contract voor een jaar. Ik ken Louis als iemand die zijn contract naleeft. Als hij vrij zou zijn, zou het antwoord misschien anders zijn", aldus Adriaanse bij Studio Voetbal.

Wedden

Meer odds

De analist wordt gevraagd of hij misschien een goede nummer twee is voor de KNVB. "Ik zou het niet weten. Ik wil eerst weten wat het inhoudt. Volgens mij is er niet veel werk te doen. Zoals ik het nu bekijk, hoeft die baan er ook niet te zijn. Ze hebben met Jelle Goes eigenlijk al een technisch manager. Hij is een capabele man die technisch directeur is voor alle jeugdteams."

Adriaanse weet overigens wel wat Van Gaal graag wil. "In zijn hart ambieert Van Gaal nog altijd om hoofd opleiding bij Ajax te worden. Dat is hij ook al een tijdje geweest (2003-2004, red.) en dat wil hij het liefst."