Schreuder staat hoog op lijstje eredivisionist: 'Van wezenlijk belang'

Schreuder staat hoog op lijstje eredivisionist: 'Van wezenlijk belang'

14-04-2016 07:11
5

Alfred Schreuder is bij NEC een belangrijke kandidaat om Ernest Faber op te volgen. De voormalige trainer van FC Twente staat hoog op het lijstje, maar is nog niet persoonlijk benaderd door de Nijmegenaren.

"Pas als er concrete belangstelling is bij mijn management (Rob Jansen van Wasserman Media Group, red.) kan ik echt op een club ingaan", zegt Schreuder in de Gelderlander. Momenteel is hij assistent bij Hoffenheim, waar hij kan verlengen.

Schreuder zegt het naar zijn zin te hebben in Duitsland, maar het kriebelt bij hem ook om weer zelfstandig aan de slag te gaan. "Voor mij is het perspectief bij een club van wezenlijk belang. Daar draait het om, niet zozeer om de financiën. Ik neem de ervaringen van FC Twente daarin wel mee. Uiteindelijk viel daar niet te werken en dan is er alleen maar stress. Dat wil ik niet meer."

Schreuder is niet de enige naam die circuleert in het Goffertstadion. De regionale krant linkt ook Jaap Stam, Art Langeler, Jean-Paul van Gastel, Mitchell van der Gaag en Marinus Dijkhuizen aan NEC. Algemeen directeur Bart van Ingen wilde niet reageren op namen.