Sparta legt contact met Engelse club: Zo worden beide partijen er beter van

Sparta legt contact met Engelse club: "Zo worden beide partijen er beter van"

14-04-2016 10:06
1

Sparta is in gesprek met een niet nader genoemde Engelse club over een samenwerkingsverband. Voorzitter Rob Westerhof laat dat weten aan Voetbal International. 

De kampioen van de Jupiler League heeft de afgelopen periode onderzocht om de krachten te bundelen met een Nederlandse topclub. Dat lijkt er voorlopig niet in te zitten, stelt Westerhof. "Ik sluit samenwerking ook weer niet uit, maar ik zit veel meer te denken aan een relatie met een Engelse club. We hebben daarover al contacten, zonder dat ik kan zeggen over welke club het gaat."

"Je moet dan denken aan het uitruilen van jeugdtrainers, maar ook aan het huren van talent. En vice versa. En dat die Engelsen dan het eerste recht hebben onze talenten over te nemen. Zo worden beide partijen er beter van."

Sparta raakte het afgelopen decennium talloze talenten kwijt aan andere clubs. Dat doet pijn op het Kasteel. "Soms maken we hier een elftal met spelers die Sparta heeft opgeleid. Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Kevin Strootman, Nick Viergever, Jetro Willems… Maar ze zijn allemaal vertrokken. Dat moet anders. Het is niet tegen te houden dát ze vertrekken, maar waarom zouden we dat zomaar laten gebeuren?"