Opmerkelijk: KNVB komt met opvallend besluit na positieve Twente-berichten

Opmerkelijk: KNVB komt met opvallend besluit na positieve Twente-berichten

29-04-2016 14:15
18

Een opvallende mededeling uit Zeist: de KNVB heeft de promotie- en degradatieregeling betaald voetbal aangepast, mocht de licentie van FC Twente definitief ingetrokken worden. Het moment van de mededeling is opvallend, omdat de Tukkers op weg lijken te zijn om alles tijdig in orde te hebben.

Mocht Twente de licentie kwijtraken, dan zijn er verschillende scenario's mogelijk. In eerste instantie keert de nummer zestien terug, wanneer deze club via de play-offs degradeert. Het mogelijk vrijgekomen Eredivisie-ticket gaat naar de nummer zeventien, als de nummer zestien zich handhaaft. Wanneer de nummers zestien en zeventien beide de play-offs overleven, blijft de directe degradant in de Eredivisie.

Alles is dus afhankelijk van het lot van Twente. De laatste berichten uit Enschede lijken positief. 'De KNVB wil geenszins vooruitlopen op de beslissing van de licentiecommissie in dit dossier, maar hecht er grote waarde aan om nu duidelijkheid te verschaffen, voordat de definitieve beslissingen in de competitie gevallen zijn. In verband met een beroepsmogelijkheid en eventueel een gang naar de kort geding rechter, is de verwachting dat er medio juni een finaal oordeel ligt', laat de KNVB weten via de officiële kanalen.

Volgens de KNVB kunnen de directies van de Eredivisie (ECV) en de Jupiler League (CED) zich vinden in het besluit van de voetbalbond.