Vlag kan in top na 'historische avond' FC Twente: Bevrijd uit de gijzeling

Vlag kan in top na 'historische avond' FC Twente: "Bevrijd uit de gijzeling"

29-04-2016 09:49
72

De vlag kan in top bij FC Twente, zo kopt TC/Tubantia vrijdagochtend. De Tukkers zijn nog niet helemaal zeker van licentiebehoud, maar zijn dichtbij door akkoorden met het bedrijfsleven en schuldeisers.

De KNVB zal op maandag 9 mei officieel een uitspraak doen, maar het goede nieuws komt met de dag dichterbij. Twente heeft namelijk de garantstelling van het Twentse bedrijfsleven in de tas. En dat was noodzakelijk, omdat de club niet voldeed aan de voorwaarden voor een garantstelling van 32 miljoen van de gemeente Enschede.

Initiatiefnemer Hans Kroeze jubelt nu: "Het liep naar een climax. Er waren zo rond de veertig ondernemers, sommigen waren 'via de telefoon' aanwezig. Het was mooi om te zien dat ze zonder enige uitzondering achter de club gingen staan." Nu kan Twente drie seizoenen gebruikmaken van de garantie én lijkt de club gered. "FC Twente heeft aan alle voorwaarden voldaan. We zaten daar gisteren allemaal samen en zeiden: dit is een historische avond. Zo voelt dat. Het is gelukt. Twente is bevrijd uit de gijzeling van het intrekken van de licentie."