Ajax-doelwit was toevalstreffer voor NEC: 'Hij was één van die vrienden'

Ajax-doelwit was toevalstreffer voor NEC: 'Hij was één van die vrienden'

05-05-2016 17:20
1

NEC haalde in de winterstop Brad Jones transfervrij naar Nijmegen en de doelman blijkt een regelrecht schot in de roos. De deal blijkt echter ook niet meer dan een toevalstreffer.

NEC was op zoek naar een nieuwe doelman na de plotselinge breuk met Benjamin Kirsten en kwam uit in Engeland, waar Jones al een paar maanden zijn conditie op peil hield in Manchester. "Ik had mijn contract met Bradford City laten ontbinden en was een free agent", vertelt de 34-jarige Jones aan Voetbal International.

"Een van die vrienden (met wie hij meetrainde, red.) is Dean Gorré. Hij attendeerde me op NEC, dat in de winterstop een nieuwe keeper zocht. Het idee sprak me aan. Ik was al diverse keren in Nederland geweest en als speler kun je hier snel en makkelijk aarden."

Dat bleek, want de ex-goalie van Liverpool maakt veel indruk sinds zijn komst. Jones, tevens viervoudig international van Australië, heeft daardoor de belangstelling van FC Utrecht, Vitesse én Ajax gewekt, weet VoetbalPrimeur. PSV was ook concreet, maar is inmiddels afgehaakt.