'Probleem voor Roda JC: vertrek Kalezic wordt dure grap'

'Probleem voor Roda JC: vertrek Kalezic wordt dure grap'

11-05-2016 16:05
19

Het bestuur van Roda JC heeft het zichzelf niet makkelijk gemaakt met het ontslag van Darije Kalezic. De trainer werd dinsdag op straat gezet na een snoeiharde uithaal in de media.

Na de 2-3 nederlaag van Roda JC tegen Willem II ging Kalezic er met gestrekt been in bij technisch directeur Ton Caanen, die volgens hem 'te lang autoverkoper was geweest'. Dat kwam hem twee dagen later op een breuk te staan. Kalezic is op non-actief gesteld door de club.

Wim Collard, algemeen directeur van Roda, bevestigt dat Roda het besluit heeft genomen naar aanleiding van de uitspraken van zondag. De zaak is hoe dan ook in een stroomversnelling gekomen, omdat er achter de schermen al meer is gebeurd. Dat laat hij weten aan L1.

Roda heeft zichzelf daarmee wel opgezadeld met een probleem. Het ontslag van Kalezic wordt naar het schijnt een dure grap. Op dit moment zijn de onderhandelingen over de ontslagvergoeding gaande. De kans bestaat dat geldschieter Frits Schrouff bij moet springen. Roda hoopt eind juni een nieuwe trainer te hebben gevonden.