VP's Tops en Flops van 2015/16: Veltman eindbaas, Ziyech en Janssen volgen

VP's Tops en Flops van 2015/16: Veltman eindbaas, Ziyech en Janssen volgen

20-05-2016 12:00
14

Na afloop van elke speelronde in de Eredivisie stelde de redactie van VoetbalPrimeur ook dit seizoen lijstjes op met uitblinkers en flops. Welke spelers passeerden op basis van al die 306 competitieduels eigenlijk het vaakst de revue? Een overzicht. 

De toppers

De goalie van onze selectie toppers is Kenneth Vermeer. De Feyenoord-sluitpost vond zijn naam zes keer terug in VP's Elftal van de Week. Vermeer wint met een straatlengte voorsprong van onder meer Hidde Jurjus en Brad Jones, die beiden drie keer werden gekozen. In de achterhoede staat de absolute eindbaas van dit team: Joël Veltman (Ajax). Liefst tien keer kreeg hij een plekje in VP's Elftal van de Week. Zijn defensieve companen luisteren naar de namen Rick Karsdorp (Feyenoord), Tom Beugelsdijk (ADO) en AZ-back Ridgeciano Haps. Onder meer Jeffrey Bruma en Kevin Diks kwamen één nominatie tekort. 

Op het middenveld twee namen die ook te vinden zijn in het door de lezers van VP gekozen Elftal van het JaarHakim Ziyech (FC Twente, negen keer gekozen) en Davy Pröpper (PSV, acht keer). Ajax-aanvoerder Davy Klaassen verdient ook een plekje. Hij werd door onze redactie in totaal zeven keer beloond met een uitverkiezing voor het Elftal van de Week. Dan de voorhoede: de selectie van Vincent Janssen zal niemand verbazen, gezien het fantastische seizoen dat de Oranje-international achter de rug heeft. Verder: Sébastien Haller (FC Utrecht) en Arek Milik (Ajax). Over de Pool zo meer. 

Opstelling: Vermeer (6) - Karsdorp (5) - Veltman (10) - Beugelsdijk (5) - Haps (5) - Pröpper (8) - Ziyech (9) - Klaassen (7) - Janssen (7) - Milik (6) - Haller (5)

De flops

Joël Drommel kwam deze jaargang slechts twaalf keer in actie in de Eredivisie. Erg voortvarend verliep het debuutseizoen van de FC Twente-goalie niet: liefst vier keer plaatsten wij de negentienjarige doelman in ons lijstje flops. Voor de neus van Drommel nog een speler die bepaald geen sterke indruk maakte tijdens zijn eerste maanden in de Eredivisie: Kosuke Ota (Vitesse). Zestien wedstrijden, vier nominaties. Daarmee is de Japanner overigens geen koploper in dit weinig vleiende klassement. Dat is Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden (vijf keer gekozen). Sven van Beek maakte blijkbaar nét iets te vaak een knullige eigen goal. De Feyenoord-verdediger was vier keer de pineut.

 https://gyazo.com/49e79b13b2c4ccc240e212efde78a323

Notoire kaartenpakker Joey van den Berg (vijf keer gekozen), Feyenoorder Marko Vejinovic (vijf keer) en PSV-paria Adam Maher (drie keer) staan op het middenveld. De naam van Nemanja Gudelj valt op. De controleur werd door de lezers van onze website nota bene verkozen in het Elftal van het Jaar. Hebben wij er dan zo weinig verstand van? We laten het antwoord maar in het midden. In de voorhoede van ons flopteam eveneens een opmerkelijke uitslag: Christian Santos (NEC, zes keer gekozen), Anwar El Ghazi (Ajax, vier keer) en opnieuw Milik (vier keer). Over de topscorer van Ajax zijn de meningen verdeeld, zo blijkt ook op deze plek maar weer. 

Opstelling: Drommel (4) - Ota (4) - Van der Heijden (5) - Van Beek (4) - Van den Berg (5) - Vejinovic (5) - Maher (3) - Gudelj (3) - Santos (6) - Milik (4) - El Ghazi (4)