Smeets is emoties niet de baas: Weet niet of ik dat allemaal moet geloven

Smeets is emoties niet de baas: "Weet niet of ik dat allemaal moet geloven"

22-05-2016 16:56
6

Bryan Smeets was zijn emoties na afloop van het duel tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles niet de baas. De middenvelder van de Superboeren kwam amper uit zijn woorden voor de camera van FOX Sports. 

"Sorry, er komt niet veel uit m'n mond", aldus Smeets. De Graafschap speelde met 1-1 gelijk tegen Go Ahead. De Superboeren lijken daardoor af te dalen naar de Jupiler League. "Ik heb er geen woorden voor. Weet je wat het is, voor de winterstop ben je begraven. Na de winterstop toon je ballen en laat je zien wat deze club allemaal kan. We zijn zover gekomen dat we de nacompetitie hebben gehaald. Op het laatst red je het dan nét niet."

Smeets neemt de moeite om een groot deel van de De Graafschap-aanhang te bedanken. "Als je ziet hoe de supporters ons blijven steunen en na de wedstrijd naar ons toe komen om te zeggen dat we het fantastisch hebben gedaan. Daar heb ik geen woorden voor, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Dat raakt me misschien wel het meeste."

Er bestaat nog een kans dat De Graafschap alsnog in de Eredivisie blijft. Daarvoor moet FC Twente degraderen naar de Jupiler League en moet Willem ll op eigen veld van NAC winnen. "Ik weet niet of ik dat allemaal moet geloven. Ik zit nog vol in de emoties. Dan denk ik niet aan de andere wedstrijd. Ik moet dit op mijn eigen manier verwerken."