De Graafschap komt met harde verklaring: 'Wij schamen ons diep voor dit uitschot'

De Graafschap komt met harde verklaring: 'Wij schamen ons diep voor dit uitschot'

24-05-2016 14:19
15

De Graafschap gaat de veldbestormers die na de play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles spelers van de bezoekende partij aanvielen, hard aanpakken. Dat laat de Doetinchemse club dinsdag weten in een verklaring.

'Dit past op geen enkele manier binnen het imago dat De Graafschap de afgelopen jaren heeft opgebouwd', schrijft de club in het statement. 'De mensen die dit hebben gedaan, zijn het niet waard om De Graafschap-supporter te heten. Wij schamen ons als club diep voor dit uitschot.'

Sinds zondagavond is De Graafschap in samenwerking met de politie videobeelden aan het verzamelen om de relschoppers te achterhalen. 'Degenen die zich daadwerkelijk hebben schuldig gemaakt aan geweldpleging, in welke vorm dan ook, zullen niet alleen een straf van de club tegemoet kunnen zien, maar ook een strafrechtelijke vervolging.' De Graafschap doet een oproep aan betrokkenen om zich bij de club te melden.

'Ook bij De Graafschap is het een ongeschreven wet dat je als supporter nooit en te nimmer met je handen aan spelers, officials of andere bezoekers moet komen. De mensen die deze ongeschreven wet schenden, zijn niet welkom bij onze club. De clubleiding beraadt zich nog op stappen tegen de supporters die als eerste het veld hebben betreden en die halverwege de tweede helft zijn overgestoken naar de Groenendaal tribune om zich daar achter het doel te posteren', zo luidt de verklaring van de club.