Feyenoord verrast met contractnieuws: Precies zoals de bedoeling was

Feyenoord verrast met contractnieuws: "Precies zoals de bedoeling was"

25-05-2016 16:16
5

Feyenoord en Lucas Woudenberg gaan langer met elkaar in zee. Het contract van de vleugelverdediger is verlengd tot medio 2019, maakt Feyenoord woensdag bekend via de officiële kanalen. 

De oude verbintenis van Woudenberg (22) liep nog één jaar door. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan NEC. Daar ontwikkelde de linkspoot zich stormachtig. "De Lucas die terugkomt, is een betere voetballer dan de Lucas die in augustus uit De Kuip vertrok. Hij heeft bij NEC veel ervaring op het hoogste niveau opgedaan, precies zoals de bedoeling was", vertelt technisch directeur Martin van Geel. 

"Lucas is een uitstekende prof met veel passie, die graag wil slagen bij Feyenoord en dat komend seizoen wil laten zien. We zijn blij dat we deze zelfopgeleide, talentvolle jongen langer hebben kunnen vastleggen."

Woudenberg krijgt komend seizoen dus een serieuze kans van trainer Giovanni van Bronckhorst. Recentelijk speculeerde de back nog over een mogelijk vertrek uit De Kuip. FC Groningen was één van de ploegen die de situatie rond Woudenberg in de gaten hield.