Spelersraad adviseert negatief: 'Ondanks dat FC Twente stelselmatig misleidde'

Spelersraad adviseert negatief: 'Ondanks dat FC Twente stelselmatig misleidde'

26-05-2016 16:20
27

De Centrale Spelersraad heeft een negatief advies uitgebracht als het gaat om het voorstel van de Licentiecomissie om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. Dat maakt de organisatie donderdagmiddag bekend.

'Vanmorgen heeft de CSR de Licentiecommissie negatief geadviseerd voor wat betreft haar voorgenomen besluit tot intrekking van de Eredivisie-licentie en het verstrekken van een nieuwe licentie op eerste divisie niveau', schrijft de Centrale Spelersraad op de website van de organisatie.

Wedden

Meer odds

'Ondanks het feit dat ook de CSR ziet dat de Licentiecommissie door FC Twente stelselmatig opzettelijk en doelbewust is misleid, heeft de CSR gekozen voor het in haar ogen grotere belang van de werkgelegenheid van met name de bij FC Twente in dienst zijnde spelers. Ook heeft de CSR haar twijfels geuit over de reglementaire toelaatbaarheid van het voorgenomen besluit', luidt het statement. 

Het advies van de Centrale Spelersraad is echter niet bindend. De licentiecomissie van de KNVB zal uiteindelijk het eindoordeel vellen. Wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk.