Swansea haalt derde Nederlander in huis: 'Voor Tom heel blij met deze stap'

Swansea haalt derde Nederlander in huis: 'Voor Tom heel blij met deze stap'

27-05-2016 15:40
2

Voor de Nederlander Tom Plezier komt een droom uit. Hij speelt vanaf komend seizoen voor Premier League-club Swansea City. De negentienjarige verdediger tekent voor twee jaar in Wales.

Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Greg Gorré aan VoetbalPrimeur. Zijn broer Dean, wiens zoon Kenji onder contract van Swansea staat, legde het contact tussen beide partijen.

Plezier komt over van Brabant United, de gezamenlijke opleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch. De linksback liep de voorbije twee weken al stage bij Swansea. Dat deed hij zó overtuigend dat de nummer twaalf van de Premier League hem een contract aanbood.

De kans is klein dat Plezier komend seizoen direct aansluit bij de A-selectie. In eerste instantie is hij voor het beloftenelftal gehaald. Tijdens zijn stage mocht hij echter ruiken aan het grote werk en diverse trainingen met de A-selectie afwerken. "Voor Tom ben ik heel blij met deze stap. Hij kan een typische Premier League-speler worden", aldus zaakwaarnemer Gorré tegen deze website.

Vitesse toonde ook belangstelling in Plezier, maar de negentienjarige back kiest dus voor een avontuur in Wales. Na Marvin Emnes en Leroy Fer (vooralsnog gehuurd) wordt Plezier de derde Nederlander in het Liberty Stadium.