Fraser ergert zich aan ADO-directie: 'Hij zit niet voor niets bij Oranje'

Fraser ergert zich aan ADO-directie: 'Hij zit niet voor niets bij Oranje'

06-06-2016 19:52
15

Henk Fraser is niet blij hoe de directie van ADO Den Haag met keeperstrainer Arno van Zwam is omgegaan. Van Zwam is door de club ontslagen, tot onbegrip van Fraser. De trainer van de Hagenaars is not amused.

Fraser vindt dat hij ten onrechte door de ADO-directie niet is ingelicht over de ontslagplannen. "Ik vind dat ik invloed moet hebben op de samenstelling van mijn staf. Dat Van Zwam via de telefoon te horen krijgt dat ADO Den Haag niet met hem verder gaat, vind ik storend", laat hij weten aan Omroep West. "Ik kom eerder terug omdat ik benieuwd ben naar de oplossing van de club en ik wil weten hoe sommige dingen hebben kunnen gebeuren."

"Arno is pure kwaliteit", gaat de geïrriteerde trainer verder. "Ik geef als hoofdtrainer aan dat Van Zwam mijn beste man is. Als het verloopt zoals het nu gegaan is, dan heb ik daar vragen over. Van Zwam is de beste man in mijn staf. Inclusief mijzelf. Als ik straks een jonge groep heb dan heb ik kwaliteit in mijn staf nodig. Arno is pure kwaliteit. Hij zit niet voor niets bij het Nederlands elftal."

In de tussentijd wordt Fraser meer en meer gelinkt aan Vitesse, waar hij is uitgenodigd om 'een kopje koffie te drinken'. "Maar het probleem is wel dat ik geen koffie lust", besluit Fraser het gesprek met de regionale omroep met een knipoog.