'Vitesse maakt keuze voor nieuwe trainer: coach weggekaapt bij Eredivisie-club'

'Vitesse maakt keuze voor nieuwe trainer: coach weggekaapt bij Eredivisie-club'

10-06-2016 20:11
5

Vitesse wil Henk Fraser aanstellen als nieuwe trainer. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagavond. De club heeft de keuze gemaakt voor de trainer van ADO Den Haag, die zelf nog niet akkoord is met het voorstel van de Arnhemmers.

Fraser moet zelf nog onderhandelen met Vitesse over de voorwaarden van de samenwerking, maar problemen worden daar niet bij verwacht. Omdat het contract van de coach bij ADO Den Haag nog een jaar doorloopt, moet de Gelderse club een afkoopsom betalen. De hoogte daarvan is niet bekend. De Gelderlander meldt dat Alfred Schreuder de club heeft afgezegd en de aanstelling van Fraser al zeker is.

De afgelopen dagen werd de kans op een overstap van Fraser naar Vitesse steeds groter. Donderdag zat hij om de tafel met algemeen directeur Joost de Wit, na een eerder gesprek met technisch directeur Mo Allach. Fraser noemde dat 'niets meer dan een kopje thee drinnken', maar inmiddels is de interesse wel concreet geworden.  

Fraser is sinds 2014 hoofdtrainer van ADO Den Haag, na over twee periodes verdeeld vijf seizoenen als assistent-coach voor de club te hebben gewerkt. Bij Vitesse wordt hij de opvolger van Rob Maas, die na afgelopen seizoen ontslagen werd. Maas stapte eerder dat seizoen in als opvolger van Peter Bosz.

Wedden

Meer odds