'Ontsteltenis in Enschede: alle Twente-spelers transfervrij bij faillissement'

'Ontsteltenis in Enschede: alle Twente-spelers transfervrij bij faillissement'

12-06-2016 13:52
47

TC/Tubantia meldde zaterdag dat FC Twente zich opmaakt voor een faillissement, nu de club hoogstwaarschijnlijk wordt teruggezet naar de Jupiler League. Extra vervelend voor de Tukkers: zolang een faillissement dreigt, hoeft de club niet op transferinkomsten te rekenen. 

Als de formatie uit Enschede inderdaad op de fles gaat, mogen alle contractspelers namelijk transfervrij vertrekken uit de Grolsch Veste, weet het dagblad. Naar een transfersom voor bijvoorbeeld de gewilde Hakim Ziyech, die in de belangstelling zou staan van onder meer Middlesbrough, Swansea City en Hertha BSC, kan men dan dus fluiten. Tot er meer bekend is, zullen geïnteresserde clubs er niet over peinzen om transferbedragen op tafel te leggen. 

Het personeel van Twente is vrijdag al ingelicht over het failissement dat nu op de loer ligt. Voor juni zijn de salarissen voorlopig bevroren. Als de club uiteindelijk omvalt, kunnen de lonen van alle personeelsleden sowieso niet meer worden uitbetaald. 

Volgens Tubantia stond de gemeente Enschede tot voor kort garant voor 32 miljoen, maar daar zat wel de voorwaarde aan vast dat het zogenaamde 'risicoprofiel' van de club gelijk zou blijven. Nu de rechter de degradatie naar de Jupiler League heeft goedgekeurd, lijkt de situatie drastisch te veranderen.