'Chelsea ziet bod van veertig miljoen op Portugees worden afgewezen'

'Chelsea ziet bod van veertig miljoen op Portugees worden afgewezen'

15-06-2016 16:21

Chelsea heeft tevergeefs een bod uitgebracht op André Gomes. De Londenaren hadden veertig miljoen euro over voor de 22-jarige Portugees, maar dat was niet genoeg om Valencia al te overtuigen. Dat meldt Sky Sports woensdag.

De club uit de Sinaasappelstad zou de prijs nog iets willen opdrijven, voordat wordt ingestemd met een transfer. Valencia moet immers 25 procent de transfersom afstaan aan Benfica, de voormalige werkgever van Gomes. Momenteel liggen beide partijen zo'n 12,5 miljoen uit elkaar, stelt het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium.

Chelsea is vooralsnog echter niet bereid om de transfersom op te schroeven en denkt na over een eventuele volgende stap. De club van de nieuwe manager Antonio Conte is het meest concreet voor Gomes, die momenteel met Portugal actief is op het EK in Frankrijk. De middenvelder had een basisplaats in het duel met IJsland (1-1).

Gomes was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Valencia. In dertig competitieduels scoorde hij drie keer en gaf hij even zo veel assists.