Wie is Jorgensen? Vijf feitjes over de nieuwe nummer negen van Feyenoord

Wie is Jorgensen? Vijf feitjes over de nieuwe nummer negen van Feyenoord

17-06-2016 16:10
4

Verrassend nieuws op de vrijdagmiddag: Feyenoord haalt Deens-international Nicolai Jorgensen in huis. De 25-jarige spits krijgt rugnummer negen toebedeeld en tekent voor vijf seizoenen in Rotterdam. Maar wie is deze aanvaller, die overkomt van FC Kopenhagen? Hieronder lees je vijf feiten die je moet weten over de kersverse Feyenoorder.

1. Feyenoord is voor de Deen de vijfde profclub in zijn loopbaan. Na zijn jeugdopleiding bij het Deense AB speelde hij een jaar in de hoofdmacht van die club, waarna hij in 2010 naar Bayer Leverkusen vertrok. Bij de Duitse club brak hij echter niet door, wat resulteerde in huurperiodes bij Kaiserslautern en FC Kopenhagen. Laatstgenoemde club zag het wel zitten in Jorgensen en nam hem definitief over van Leverkusen in de zomer van 2013.

Wedden

Meer odds

2. Jorgensen heeft zonder meer een neusje voor de goal. In 137 wedstrijden voor FC Kopenhagen was hij bij 74 doelpunten direct betrokken. 51 maal vond hij zelf het net, 23 keer assisteerde hij zijn teamgenoten. Bovendien is Jorgensen vanaf elf meter genadeloos. Het afgelopen seizoen was hij de vaste strafschoppennemer bij de Deense kampioen: alle vijf de strafschoppen gingen tegen de touwen.

3. Aan internationale ervaring geen gebrek bij Jorgensen. De rechtspoot speelde voor Kopenhagen in zowel de Champions League als de Europa League (25 keer in het totaal). Daarnaast droeg hij zestien keer het shirt van de Deense nationale ploeg. In die interlands wist hij drie keer te scoren, voor het laatst eind vorig jaar in het EK-kwalificatieduel met Zweden. 

4. Jorgensen werd afgelopen seizoen nét geen topscorer van de Deense competitie. De Deen scoorde vijftien keer en belandde daarmee op de tweede plek op de topscorerslijst. Had hij er drie meer gemaakt, dan was hij samen met Lukas Spalvis van Aalborg BK topscorer van de Superliga.

5. Jorgensen staat op in cruciale wedstrijden. In de bekerfinale tegen AGF Aarhus vorig seizoen was de spits met een doelpunt van groot belang in de nipte 2-1 overwinning. Op subtiele wijze plaatste hij de bal achter zijn standbeen in het doel: fraai.