'Premier League-avontuur lonkt voor De Roon: promovendus gaat bod uitbrengen'

'Premier League-avontuur lonkt voor De Roon: promovendus gaat bod uitbrengen'

19-06-2016 14:08
4

Na SSC Napoli, SS Lazio en AC Milan lonkt nu ook Middlesbrough naar Marten de Roon. Transferwebsite Calciomercato meldt zondag dat de kersverse Premier League-club een bod gaat doen op de controleur van Atalanta Bergamo. 

De 25-jarige De Roon wordt al maandenlang gelinkt aan een zomerse transfer. Diverse clubs uit de Serie A zouden de ontwikkeling van de oud-speler van sc Heerenveen en Sparta op de voet volgen. Napoli, dat dit seizoen op de tweede plek eindigde in de Serie A, was torenhoog favoriet om de rechtspoot in te lijven. De formatie uit Napels bedong eerder dit jaar ook een optie op De Roon. Nu komt dus ook Middlesbrough - gepromoveerd naar het hoogste Engelse voetbalniveau - om de hoek kijken. 

Wedden

Meer odds

Afgelopen seizoen kwam De Roon in de Serie A tot 36 competitieduels. Hij scoorde één keer en leverde twee assists. In totaal pakte de Nederlander negen keer geel en één keer rood. Atalanta maakte begin mei bekend dat het contract van De Roon verlengd is tot 2019. De nummer dertien van de Serie A kan daardoor een nóg hogere transferprijs vragen voor de middenvelder.