De Graafschap komt met fel statement: 'Tekst, uitleg, openheid en toenadering'

De Graafschap komt met fel statement: 'Tekst, uitleg, openheid en toenadering'

22-06-2016 12:55
75

In een uitgebreid statement op de eigen website heeft De Graafschap woensdag gereageerd op 'alle verhalen die zijn verschenen in de pers en op social media' rondom de degradatie naar de Jupiler League en de eventuele vervolgstappen richting de KNVB. Voor veel mensen is het onduidelijk wat op dit moment de plannen zijn van de formatie uit Doetinchem. 

'Binnen onze club heerst, in alle geledingen, veel onbegrip en frustratie over het feit dat wij ongewild lijdend voorwerp zijn geworden in een zaak tussen FC Twente en de KNVB. Ongeloof over hoe de voetbalbond, waar wij lid van zijn, dit hele proces heeft laten ontaarden in een ondoorzichtig en onnavolgbaar circus, dat zich kenmerkte door vreemde timing in communicatie, (vorm)fouten en steeds veranderende spelregels en strafmaten', begint de lange lap tekst op de website van de Superboeren. 

Wedden

Meer odds

'Ja, wij eisen tekst, uitleg, openheid en toenadering van de bond. Wij zullen vervolgens zelf exact uitleggen hoe onze bond in onze ogen haar geloofwaardigheid heeft verloren, krom heeft gemaakt wat altijd recht heeft geleken, en hoe wij daar ongewild de dupe van zijn geworden', gaat het statement verder.

'Daarna zullen wij onze eisen op tafel leggen. Wellicht komen wij in dat gesprek tot elkaar, zo niet dan is de kans zeker aanwezig dat wij zullen gaan varen op het advies van diverse juridische adviseurs die samen met ons vinden dat we én een zaak hebben en ook in ons recht staan om het ons beloofde op te eisen, daar kan namelijk een 'vormfout' geen verandering in brengen.'

Het gehele officiële statement van De Graafschap is hier te lezen.