Chelsea maakt transfer wereldkundig: 'Ik begin aan een nieuw hoofdstuk'

Chelsea maakt transfer wereldkundig: 'Ik begin aan een nieuw hoofdstuk'

03-07-2016 16:05
1

Michy Batshuayi mag zich officieel speler van Chelsea noemen. De 22-jarige Belg, die overkomt van Olympique Marseille, zette zondag zijn handtekening onder een vijfjarig contract op Stamford Bridge.

"Ik ben verheugd dat ik bij één van de grootste clubs van Europa heb getekend en begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan", reageert Batshuayi op de clubsite. "Ik hoop dat ik Chelsea aan vele prijzen kan helpen gedurende mijn periode op Stamford Bridge. Eden Hazard en Thibaut Courtois hebben veel goede dingen over deze club verteld en met Antonio Conte als nieuwe trainer is het opwindend om voor Chelsea te gaan spelen."

Batshuayi kondigde de transfer zaterdagavond, een dag na de uitschakeling van België op het EK, zelf al aan. De Engelse club betaalt naar verluidt veertig miljoen euro voor de aanvaller, die afgelopen seizoen zeventien competitiedoelpunten maakte voor Marseille. "Dit is een fantastische kans voor mij en mijn familie. Ik kijk ernaar uit om in de Premier League te spelen", besluit de Rode Duivel.