Zeven Huntelaar-alternatieven voor Ajax: Arsenal-spits, De Jong en Traoré

Zeven Huntelaar-alternatieven voor Ajax: Arsenal-spits, De Jong en Traoré

05-07-2016 15:00
20

De nieuwe Ajax-coach Peter Bosz wil uiterlijk eind juli een nieuwe spits aan zijn selectie toevoegen. Al maanden wordt gespeculeerd over de terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar, maar wat als Huntelaar helemaal niet komt? VoetbalPrimeur zet zeven alternatieven op een rijtje.

Hoewel directeur spelersbeleid Marc Overmars naar buiten niet wil laten blijken dat Arek Milik hoe dan ook bij Ajax vertrekt, is een transfer van de spits onvermijdelijk door alle interesse uit Italië. Huntelaar werd lang gezien als ideale opvolger, maar liet in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Schalke 04 in de kleedkamer weten dat hij helemaal niet wil vertrekken. Deze zeven spitsen kunnen voor Ajax de alternatieven voor Huntelaar zijn.

Bertrand Traoré (Chelsea)
Traoré is geen nieuwe naam voor Ajax. De Amsterdammers wilden de Chelsea-aanvaller met een Vitesse-verleden in de winterstop al op huurbasis overnemen. Het zal afwachten wat de plannen van Antonio Conte met de aanvaller zijn, maar voor zowel Traoré als Ajax kan een samenwerking voordelig zijn.

Alfred Finnbogason (FC Augsburg)
53 goals in 65 wedstrijden maakte Finnbogason in dienst van sc Heerenveen en hoewel hij met Real Sociedad en Olympiakos Piraeus verkeerde keuzes heeft gemaakt, bewees de IJslander tijdens het laatste halfjaar dat hij het scoren nog lang niet verleerd is. Zeven goals maakte Finnbogason in veertien wedstrijden in de Bundesliga. Een goaltjesdief pur sang, die deze zomer door Augsburg definitief werd overgenomen maar al snel een interessante optie kan zijn voor Ajax.



Siem de Jong (Newcastle United)
Na twee, veelal door blessures, mislukte seizoenen en degradatie naar het Championship zou het voor De Jong ook goed voelen om op het oude nest terug te keren. Misschien is hij niet de typische speler voor de spitspositie, maar De Jong heeft in het verleden al laten zien die rol uitstekend te kunnen vervullen.

Takuma Asano (Arsenal)
Zoals PSV mogelijk Oleksandr Zinchenko direct na zijn transfer naar Manchester City kan huren, zo kan Ajax wellicht Takuma Asano na zijn overstap naar Arsenal speelminuten ervaring laten opdoen in Amsterdam. Arsenal nam de 21-jarige spits eerder deze week over van het Japanse Sanfrecce Hiroshima. Asano komt deze zomer waarschijnlijk op de Olympische Spelen uit met Japan.

Lucas Alario (River Plate)
Met clubs als Internazionale, Palermo en Liverpool die ook geïnteresseerd zijn, kun je er in ieder geval van uitgaan dat Lucas Alario wel een balletje kan trappen. Voor River Plate in Argentinië maakte de 23-jarige spits dit seizoen al zes goals in dertien wedstrijden.

Sebastién Haller (FC Utrecht)
Haller wordt al een tijdje genoemd bij Ajax en zou ook alweer afgeschreven zijn, maar mogelijk dat de mededeling van Huntelaar Overmars doet besluiten om de interesse nieuw leven in te blazen. Hoewel FC Utrecht de hoofdprijs wil voor de Fransman, zal ook voor die club de tijd gaan dringen zolang de concrete buitenlandse interesse uitblijft.

Jonathan Soriano (Red Bull Salzburg)
Soriano was een transfertipje van Co Adriaanse aan Ajax een jaar geleden. Maar veel Ajacieden zullen de spits vooral herinneren van zijn goal van grote afstand tegen Ajax in de Europa League, wat uitschakeling voor de Amsterdammers betekende. Nadeel: de Spanjaard is al wel bijna dertig jaar en heeft een contract tot 2018 in Oostenrijk.



Lees ook: Keuze voor Ajacied van 15 miljoen: twee verstandige en twee onverstandige opties