Alex, Holman en vier andere routiniers die interessant zijn voor Eredivisie

Alex, Holman en vier andere routiniers die interessant zijn voor Eredivisie

05-07-2016 17:00
4

Terwijl in de overwegend jeugdige Eredivisie een enorme vraag is naar ervaren mannen die een ploeg op sleeptouw kunnen nemen, zijn er op de transfermarkt momenteel genoeg van dat soort spelers die momenteel helemaal geen club hebben. VoetbalPrimeur zet zes interessante opties voor, met name de clubs met een wat groter budget, op een rij.

Steven Pienaar - 34 jaar
Het slopende Premier League-voetbal bleek de laatste twee jaar iets te hoog gegrepen, maar wat kan Pienaar nog steeds fantastisch voetballen. De Zuid-Afrikaanse middenvelder zit na het aflopen van zijn contract bij Everton, waar hij negen seizoenen voor gespeeld heeft, zonder club en zou nog een jaartje een rol van betekenis kunnen spelen in de Eredivisie, als mentor voor de jonkies bij zijn oude club Ajax bijvoorbeeld.

Alex - 34 jaar
Ook PSV heeft zo'n oud-speler die deze zomer transfervrij is: Alex. 34 jaar maar de afgelopen twee seizoenen gewoon een belangrijke kracht bij AC Milan in de Serie A. Alex is nog altijd een publiekslieveling bij PSV en het toeval wil dat de Eindhovenaren naar een nieuwe centrumverdediger zoeken door het vertrek van Jeffrey Bruma. Als PSV drie miljoen euro (inclusief bonussen) wil neertellen voor de 31-jarige Nicolas Lombaerts, dan is de gratis Alex toch ook een uitstekende optie?

Mbark Boussoufa - 31 jaar
Boussoufa werd al bij PSV genoemd en daarna raakte ook Feyenoord geïnteresseerd en dat is niet gek. Boussoufa is transfervrij na zijn vertrek bij Gent, is 31 jaar, heeft genoeg ervaring in België en Rusland om jonge spelers op sleeptouw te nemen en is bovenal een creatieve routinier, waar de andere voor de Eredivisie interessante oudere spelers met name controlerende middenvelders en verdedigers zijn. Een versterking voor veel clubs in de Eredivisie.

Stijn Schaars - 32 jaar
Schaars traint nog mee met PSV, maar zoekt in principe een nieuwe club waar hij op meer speeltijd kan rekenen. En dat is zonde voor de Eindhovenaren, want Schaars is dé perfecte routinier in de selectie. Klaagt niet, is een motivator en nog altijd een uitstekende voetballer. Het is voor PSV te hopen dat Schaars geen interessante club vindt, zodat het zelf nog kan toeslaan. En anders is AZ toch een hele mooie club voor de middenvelder?

Brett Holman - 32 jaar
Voor zowel de clubs met een groot als met een minder groot budget is Holman de man om een lijntje naar uit te gooien. De oud-speler van Feyenoord, NEC en AZ is deze zomer transfervrij na het aflopen van zijn contract bij Emirates Club in de Verenigde Arabische Emiraten. Twee weken geleden zei Holman nog dat er interesse is uit Australië én Nederland.

Raul Meireles - 33 jaar
Het gerucht kwam vorige maand uit het niets: Feyenoord zou Raul Meireles gratis op willen pikken bij Fenerbahçe. Nu is de komst van de Portugese middenvelder bij Feyenoord niet meer nodig door het aanblijven van Tonny Vilhena, maar de oud-speler van FC Porto, Liverpool en Chelsea heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden en veel interesse is er nog niet, behalve van een aantal clubs uit het Championship. Een buitenkansje voor de Eredivisie.