Update: Inzaghi krijgt na Lazio-soap de kans: 'Wending van het lot'

Update: Inzaghi krijgt na Lazio-soap de kans: 'Wending van het lot'

09-07-2016 18:01
2

SS Lazio wil Marcelo Bielsa flink laten boeten. De club uit Rome is verwikkeld geraakt in een heuse rel, aangezien de manager het na twee dagen al voor gezien hield. Simone Inzaghi wordt nu waarschijnlijk de nieuwe Lazio-trainer.

In de tussentijd blijft Lazio druk bezig om de geleden schade te verhalen op Bielsa. Sky Sport Italia meldt namelijk dat Lazio liefst 50 miljoen euro wil zien na de contractbreuk. De verwachting is dat de claim zaterdag door Claudio Lotito wereldkundig wordt gemaakt op een persconferentie. Tijdens diezelfde persbijeenkomst willen de Italianen hun nieuwe trainer presenteren.

Wedden

Meer odds

Inzaghi is een bekende van Lazio, daar hij speelde voor de club en de jeugd onder zijn hoede had. In april werd hij naar voren geschoven als hoofdcoach, na het ontslag van Stefano Pioli. Nu moet hij opnieuw de scherven lijmen. Bielsa gaf als reden voor de pijlsnelle contractbreuk dat Lazio hem spelers had beloofd en dat de club die beloftes niet kon waarmaken.

Update 18.01 uur: Filipo Inzaghi is zaterdagmiddag definitief aangesteld als nieuwe trainer van Lazio. De coach is de opvolger van Marcelo Bielsa, die deze week al na twee dagen vertrok bij de club. Inzaghi was de laatste maanden al als interim-trainer actief in Rome. "Ik zal niet ontkennen dat ik dankzij Lazio aanbiedingen heb gekregen. Maar ik had het idee dat mijn tijd hier nog niet voorbij was. Ik zou naar de Serie B gaan en hebben gewacht. Maar toen had het lot een wending in het hoofd."