Oranje-sensatie duikt elf jaar na dato op bij NEC: 'Ik droom van de Eredivisie'

Oranje-sensatie duikt elf jaar na dato op bij NEC: 'Ik droom van de Eredivisie'

12-07-2016 22:24
7

Bij sc Heerenveen lukte het niet, maar Quincy Owusu-Abeyie gaat nu vol voor een contract bij NEC. De dertigjarige aanvaller maakte dinsdagavond 'een aardige' indruk in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC.

Dat meldt Omroep Gelderland. Quincy maakte de 1-0 en liet een aantal keer de Almere-verdedigers zijn hielen zien. "Het ging redelijk. Het is natuurlijk even erin komen. Het is hard werken, maar mooi meegenomen als je een goaltje meepikt", reageert de routinier tegenover het genoemde medium.

Quincy is een bekende naam, maar speelde nog nooit in de Eredivisie. "Het is een droom van mij om nog in de Eredivisie te spelen. Ik heb bij Heerenveen mee kunnen trainen, maar dat is niet gelukt. Ik ben NEC hartstikke dankbaar dat ik mee mag trainen. Ik wil hier wat laten zien. Ik train voor een week mee en dan zien we wel. Misschien komt mijn droom wel uit."

Bij het Nederlandse publiek is de aanvaller vooral bekend van het jeugd-WK in 2005, destijds als groot talent van Arsenal. "Ik ben blij dat dat nog bij mensen in het hoofd zit. Ik heb ervaring, dat maakt je een man. Ik hoop dat het goed komt."