Chelsea komt met groot transfernieuws en haalt sterspeler van Leicester

Chelsea komt met groot transfernieuws en haalt sterspeler van Leicester

16-07-2016 16:02
6

Chelsea heeft N'Golo Kanté zaterdag gepresenteerd als nieuwe versterking. De middenvelder komt over van Leicester City en tekent voor vijf seizoenen op Stamford Bridge.

Kanté is de tweede versterking van de nieuwe manager Antonio Conte bij Chelsea. Eerder kwam Michy Batshuayi al over van Olympique Marseille. De transfersom die Chelsea voor de Franse EK-ganger heeft betaald is niet bekendgemaakt, maar ligt naar verluidt rond de 36 miljoen euro.

Wedden

Meer odds

"De kans om met een briljante coach als Antonio Conté en met een aantal van de beste spelers ter wereld te werken was te goed om af te wijzen", zegt Kanté op de website van zijn nieuwe club. Hij was pas één seizoen actief bij Leicester City, waarmee hij kampioen werd. "Mijn eerste seizoen in het Engelse voetbal was heel speciaal en ik hoop nu nog meer te bereiken als speler van Chelsea. Ik ben blij dat ik voor een van de grootste clubs ter wereld heb getekend. Het is een droom die uitkomt."

Bij Chelsea zijn ze dolblij met de 25-jarige Kanté. "Hij past perfect in de filosofie van Antonio Conte en het voetbal dat hij wil spelen. Voor een speler van zijn leeftijd heeft hij een enorme ervaring en exceptioneel veel kwaliteit", aldus technisch directeur Michael Emenalo.