Bosz zoekt naar ervaren spits: 'Dolberg is goed, maar hij is nog zo jong'

Bosz zoekt naar ervaren spits: 'Dolberg is goed, maar hij is nog zo jong'

26-07-2016 20:43
13

Peter Bosz werd dinsdag kort voor het treffen met PAOK Saloniki geconfronteerd met het dreigende vertrek van Arek Milik. De Ajax-trainer wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond de Poolse spits.

Milik zou voor liefst 35 miljoen euro vertrekken naar Napoli. Daarmee dreigt Bosz zijn eerste spits te verliezen. "Ik word uiteraard op de hoogte gehouden, de interesse voor Milik is er inderdaad", reageert de coach in gesprek met Ziggo Sport. Het duel met PAOK had Milik sowieso al aan zich voorbij laten gaan. De linkspoot meldde zich pas later in Amsterdam, nadat hij met Polen actief was op het EK.

Bosz kiest er daardoor voor om met Kasper Dolberg in de spits te beginnen. De Colombiaanse versterking Mateo Cassierra begint als linksbuiten. Een andere aanwinst, Heiko Westermann, moet genoegen nemen met een plaats op de bank. Nick Viergever krijgt de voorkeur in het hart van de defensie. "Ik ben tevreden over hoe Westermann erop staat, maar hij moet ten opzichte van Viergever nog wennen aan het Ajax-spel."

Over de keuze voor Kasper Dolberg als diepste spits zegt Bosz: "Kasper Dolberg is een goede spits. Maar hij is nog zo jong. Daar kunnen we niet het hele seizoen op leunen. Als Milik vertrekt, moet een ervaren jongen bij.”