Adriaanse over 'Messi-achtige' Berghuis: Als Feyenoord hem net zo gebruikt...

Adriaanse over 'Messi-achtige' Berghuis: "Als Feyenoord hem net zo gebruikt..."

01-08-2016 21:48
12

Co Adriaanse denkt dat Steven Berghuis (24) er goed aan doet om zijn carrière voort te zetten bij Feyenoord. De oefenmeester en de dribbelaar, die komend seizoen wordt gehuurd van Watford, werkten in het verleden samen bij FC Twente. 

"Feyenoord heeft op dit moment een voorhoede zonder creativiteit. Dirk Kuyt is niet creatief, Jens Toornstra niet en Bilal Basaçikoglu niet. Misschien is Michiel Kramer wel een beetje creatief, maar hij schijnt met tegenzin te voetballen", vertelt Adriaanse in gesprek met Voetbal International. "Berghuis is enorm creatief, dus er kan een klik ontstaan tussen hem en het team."

"Als Feyenoord hem net zo gebruikt als bij AZ, denk ik dat het een succes wordt. Hij kan zelf een doelpunt maken en Kuyt en de diepe spits bedienen met voorzetten en passes. Steven is een jongen die geniet van voetbal en dat zie je aan zijn spel. Ik ben erg benieuwd waar hij nu staat en waar hij nog kan komen", vervolgt Adriaanse, die Berghuis ooit vergeleek met Lionel Messi. 

"Ik heb nooit gezegd dat Steven even goed was als Messi, of zo goed als hij zou worden. Maar wel dat hij Messi-achtige eigenschappen bezat, vooral zijn behendigheid en intelligentie. Dat heeft hij nog steeds."

Lees ook: Feyenoord slaat toe en heeft 'breed gedragen' Berghuis officieel binnen