Feyenoord slaat toe en heeft 'breed gedragen' Berghuis officieel binnen

Feyenoord slaat toe en heeft 'breed gedragen' Berghuis officieel binnen

01-08-2016 15:30
39

Feyenoord heeft Steven Berghuis officieel binnen. De 24-jarige aanvaller komt over van het Engelse Watford en blijft tot het einde van het seizoen in De Kuip.

Berghuis tekende maandagmiddag een huurovereenkomst voor een jaar. Hij krijgt in Rotterdam rugnummer 19 en wordt naar verwachting de eerste keus van trainer Giovanni van Bronckhorst aan de rechterkant van de aanval. Bij Watford had Berghuis geen uitzicht op speelminuten.

"We waren al langer op zoek naar een versterking voor de voorhoede en zijn heel blij dat we Steven aan onze selectie kunnen toevoegen", jubelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Steven is een speler met veel creativiteit, een uitstekende traptechniek en scorend vermogen. Zijn komst wordt breed gedragen binnen de club, we zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking is voor Feyenoord."

Berghuis keert daarmee na één jaar terug in de Eredivisie. Watford telde twaalf maanden geleden 6,5 miljoen euro neer voor de aanvaller, die echter niet in het stuk voorkwam. Hij kwam eerder uit voor FC Twente, VVV-Venlo en AZ en is sinds mei drievoudig Oranje-international.