'Absurd' bedrag voor Caenepeel: Is hij meer waard dan Janssen?

'Absurd' bedrag voor Caenepeel: "Is hij meer waard dan Janssen?"

02-08-2016 11:17
29

De vraagprijs die FC Eindhoven hanteert voor spits Jinty Caenepeel is 'absurd'. Dat vindt zijn zaakwaarnemer Laurens Melotte in gesprek met Voetbal International.

"Eindhoven vraagt vijfhonderdduizend euro voor hem. Een absurd bedrag natuurlijk voor een speler die op het hoogste niveau nog niets bewezen heeft. Ter vergelijking, voor Vincent Janssen betaalde AZ 400.000 euro. Is Caenepeel meer waard dan Janssen?", aldus Melotte, die denkt dat een transfer van Caenepeel naar Barnsley van de baan is. "Daar heeft het alle schijn van."

Er is volgens Melotte nog veel belangstelling, onder meer uit Engeland. "Er is ook Nederlandse interesse, maar dat bedrag is een obstakel", aldus de zaakwaarnemer van Caenepeel. Een langer verblijf lijkt door de slechte relatie met trainer Ricardo Moniz geen optie. Die haalde hard uit naar de spits en zijn agenten. "Ik viel steil achterover van die uitlatingen", reageert Melotte. "Ik heb hem nog nooit ontmoet en ik vind het echt niet kunnen dat hij zegt dat hij niet op Jinty's aanwezigheid zit te wachten. Er is een complete vertrouwensbreuk ontstaan."

"Het is volgens mij wel duidelijk dat Jinty slachtoffer is van deze situatie. Dit is verre van ideaal, maar we moeten wel tot een oplossing komen", besluit Melotte in VI.