Update: 'Naam van Van den Belt zingt direct rond bij oude werkgever'

Update: 'Naam van Van den Belt zingt direct rond bij oude werkgever'

04-08-2016 15:42
25

Gerald van den Belt vertrekt per 1 oktober bij FC Twente. Dat meldt de club donderdag op de website. Van den Belt werd begin februari 2015 aangesteld als directeur, net voordat bij de club de enorme financiële problemen, die zo bleek al veel langer speelden, openbaar werden.

Hij was de afgelopen periode al niet meer als directeur maar als adviseur werkzaam bij de club. Dat blijft Van den Belt tot 1 oktober doen, waarna hij een nieuwe stap wil gaan zetten. "De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat mijn tijd bij FC Twente anders is uitgepakt dan ik gehoopt en beoogd had", reageert de oud-directeur, die na het vernietigende rapport van Ben Knüppe eerder dit jaar uit zijn functie stapte en als adviseur verder ging, op zijn vertrek. "Maar ondanks de gemengde gevoelens kijk ik toch deels ook met een goed gevoel terug op de deze periode."

"Zo heb ik in een korte tijdspanne, tussen februari en december 2015, als directeur toch een aantal zaken weten te realiseren waarvan FC Twente nu kan profiteren, op weg naar de noodzakelijke stap ultimo 2016 naar de categorie 2 indeling van de KNVB", aldus Van den Belt. Jan Schutrups reageert namens de Raad van Commissarissen: "De club heeft een heel moeilijke periode achter zich. Gerald heeft zich dag en nacht voor FC Twente ingezet. Van onze kant is het ook jammer dat het zo gelopen is. Maar wij kijken met waardering terug op zijn inbreng en hopen dat hij snel zijn loopbaan elders zal vervolgen."

Update 15.42: Omrop Fryslan meldt donderdag dat Van den Belt mogelijk snel weer een nieuwe klus te pakken heeft. Zijn naam zingt rond bij Jupiler League-club SC Cambuur. Tussen 2009 en 2015 was Van den Belt algemeen directeur in Leeuwarden.