Ajax gekraakt: 'Begrijp maar niet waarom Ziyech niet serieus overwogen wordt'

Ajax gekraakt: 'Begrijp maar niet waarom Ziyech niet serieus overwogen wordt'

05-08-2016 15:01
74

Ajax moet met de Arek Milik-miljoenen heel snel Hakim Ziyech wegkopen bij FC Twente. Dat stelt NOS-commentator Arno Vermeulen in gesprek met VICE Sports.

"Ik zou Hakim Ziyech meteen kopen. Ik begrijp maar niet waarom dat blijkbaar niet eens serieus overwogen wordt. Ja, ze hebben heel veel middenvelders, maar niemand in de selectie heeft dezelfde kwaliteiten als Ziyech. Als je dan 32 miljoen euro vangt voor Milik, wat gevonden geld is, zou ik meteen Ziyech halen", zegt Vermeulen over de FC Twente-spelmaker die voor vijftien miljoen euro te koop staat.

Over de nieuwe Ajax-trainer Peter Bosz zegt de NOS-man: "Ik vind Bosz een interessante, maar gevaarlijke coach. Als het er echt om ging bij Vitesse, trok hij altijd aan het kortste eind. Ook bij Maccabi Tel Aviv was het het allemaal net niet. Bij Ajax kan dat niet, dan ben je binnen een jaar uitgekakt."

"Ik vind Bosz ook breekbaar als er spanning op komt. Hij heeft een moeizame relatie met de media, wat Frank de Boer helemaal niet had. Als je het moeilijk hebt, is het prettiger om de media achter je te hebben, in plaats van dat ze naar je op zoek zijn. Dat zal Bosz iets eerder overkomen dan Frank de Boer. Voor De Boer was het respect heel groot bij de media", aldus Vermeulen.