'Overbodige John krijgt toch contractverlenging en verhuist direct naar Frankrijk'

'Overbodige John krijgt toch contractverlenging en verhuist direct naar Frankrijk'

06-08-2016 12:06
1

Ola John gaat zijn contract bij Benfica verlengen tot en met de zomer van 2019. Dat is opmerkelijk, daar de aanvaller al jaren overbodig is bij de Portugese club. Na zijn contractondertekening wordt de voormalig FC Twente-speler direct verhuurd, meldt Record.

Aanvankelijk werd er gerept over een huurjaar in het Championship bij Wolverhampton Wanderers, maar volgens het Portugese medium gaat John komend seizoen het shirt van Toulouse dragen. De Franse Ligue 1-club raakte deze zomer onder meer Wissam Ben Yedder (voor negen miljoen euro naar Sevilla) kwijt en wil de aanval graag nog versterken.

Vorig jaar verlengde John ook al zijn contract met één jaar, tot medio 2018, alvorens hij aan het Engelse Reading werd verhuurd. Komende week moeten de handtekeningen gezet worden, waarna ook de Toulouse-deal beklonken zal worden. Voor John wordt Toulouse de derde club waar hij aan verhuurd gaat worden. Sinds hij in 2012 overstapte naar Benfica speelde hij voor Hamburger SV en Reading, dat een optie tot koop voor acht miljoen euro had maar daar deze zomer geen gebruik van maakte.